Geschiedenis en R&D-mijlpalen

Ontdek onze geschiedenis

Geschiedenis en R&D-mijlpalen

Sinds 1927 heeft Volvo zich ontwikkeld van een klein, lokaal bedrijf tot een toonaangevende leverancier van commerciële transportoplossingen, met producten als trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor maritieme en industriële toepassingen.

Vanuit Hisingen de wereld in

Vanuit Hisingen de wereld in

Met wereldwijd 100.000 werknemers, met productievestigingen in 18 landen, een aanwezigheid in 190 markten en een verkoop van bijna 300.000 eenheden per jaar heeft de Volvo Group zich ontwikkeld tot een van ´s werelds grootste producenten van commerciële voertuigen. Deze enerverende reis begon in 1927 met onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larsson.

Vanuit Hisingen de wereld in
R&D-mijlpalen

R&D-mijlpalen

De Volvo Group heeft een bedrijfsgeschiedenis van 90 jaar die zich kenmerkt door waardegestuurde innovatie. Onze inzet voor kwaliteit en veiligheid vindt zijn oorsprong in de visionaire benadering van onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larson en hun doel om veilige voertuigen van hoge kwaliteit te produceren.

R&D-mijlpalen

'Life at the extreme' met 20 jaar Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een geweldig middel geweest voor het opbouwen van klantrelaties, het versterken van het merk Volvo en het presenteren van het bedrijf en zijn producten aan een wereldwijd publiek.

Na zes races, waarvan de laatste in 2018 is gehouden, hebben Volvo Group en Volvo Cars besloten om het eigendom en de verantwoordelijkheid voor deze epische race door te geven aan een nieuwe eigenaar.

Geniet van dit videoverslag waarin Volvo Group duizenden klanten ontmoet op een levendig sponsorplatform.

Lees verder over Volvo Group en de Volvo Ocean Race

Meer historische locaties van de Group

Volvo Trucks
Volvo Penta
Volvo Construction Equipment
Volvo Bus
UD Trucks
Renault Trucks
Mack Trucks
Volvo Financial Services

Historisch nieuws van de Volvo Group