De Volvo Groep omvat tien Business Areas: Volvo Trucks, UD Trucks, Renault Trucks, Mack Trucks, Group Trucks Asia en joint-ventures, Volvo Construction Equipment, Volvo Bus, Volvo Penta, Governmental Sales en Volvo Financial Services.

We combineren ook het beste van twee werelden: synergieën doordat we internationale organisaties hebben voor productontwikkeling, fabricage en inkoop maar met een duidelijk leiderschap en een verantwoordelijkheid voor elk merk zodat de wensen van klanten door de hele organisatie worden begrepen. Dit is geregeld in onze truckdivisies: Group Trucks Technology, Group Truck Operations en Group Truck Purchasing.

Op deze manier benut de Volvo Group het volledige potentieel van de verschillende merken terwijl tegelijk een duidelijker profiel wordt gecreëerd in de verschillende klantsegmenten. 

Business Areas

Volvo Trucks

Volvo Trucks

Volvo Trucks is het op één na grootste merk voor zware trucks ter wereld. Er worden trucks verkocht en onderhouden in meer dan 140 landen.

UD Trucks

UD Trucks

UD Trucks werd opgericht in Japan in 1935 en verkoopt zware, middelzware en lichte trucks in Japan en op groeimarkten in Azië en over de hele wereld.

Renault Trucks

Renault Trucks

Renault Trucks heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en levert sinds 1894 robuuste gereedschappen en betrouwbare relaties aan transportprofessionals.

Mack Trucks

Mack Trucks

Mack Trucks is opgericht in 1900 en levert trucks die wereldwijd staan bekend als "The American Truck You Can Count On". Het bedrijf produceert duurzame en betrouwbare, toepassingsgerichte voertuigen die elke klus aankunnen.

Group Trucks Asia en joint-ventures

Group Trucks Asia en joint-ventures

Ze worden ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van truckklanten van de Volvo in het Value segment, met verantwoordelijkheid voor de verkoop van Value Trucks.

Volvo Construction Equipment

Volvo Construction Equipment

Volvo Construction Equipment ontwikkelt, produceert en verkoopt verschillende machines voor bouwtoepassingen en daarmee samenhangende sectoren.

Volvo Bus

Volvo Bus

Volvo Bus ontwikkelt, fabriceert en verkoopt complete bussen en buschassis voor stadsbussen, streekbussen en touringcars.

Volvo Penta

Volvo Penta

Volvo Penta ontwerpt, produceert en verkoopt motoren en aandrijvingssystemen voor maritieme toepassingen. Volvo Penta levert ook motoren voor diverse industriële toepassingen.

Governmental Sales

Governmental Sales

Governmental Sales is verantwoordelijk voor de verkoop van de Volvo Group aan instanties en organisaties van de overheid.

Volvo Financial Services

Volvo Financial Services

Volvo Financial Services levert scherpgeprijsde financiële oplossingen aan klanten van de Volvo Group.

Dit is lege ruimte
Dit is lege ruimte

Onze truckdivisies

Group Trucks Technology

Group Trucks Technology

Volvo Group Trucks Technology is wereldwijd verantwoordelijk voor technologische research bij de Volvo Group, de ontwikkeling van motoren, productontwerp en alle technologie en productontwikkeling die samenhangt met truckactiviteiten en het ondersteunen van de producten op de aftermarket. Bij Volvo Group Trucks Technology werken 7.000 mensen in wereldwijde teams waarin de focus ligt op het leveren van geavanceerde producten en services.

Group Trucks Operations

Group Trucks Operations

Volvo Group Trucks Operations omvat de complete productie van motoren en versnellingsbakken van de Volvo Group en de productie van Volvo-, Renault-, Mack- en UD-trucks. Group Trucks Operations verzorgt ook de levering van reserveonderdelen aan klanten van de Volvo Group en voor de logistiek.

Group Trucks Purchasing

Group Trucks Purchasing

Volvo Group Purchasing verzorgt wereldwijd de inkoop om automotive producten en onderdelen, met inbegrip van de aftermarket, voor alle truckmerken in Volvo Group Trucks. Volvo Group Purchasing omvat ook de inkoop van Indirect Products & Services (IPS).

Relevante links

Onze wereldwijde aanwezigheid

Onze wereldwijde aanwezigheid

We zijn een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. We bieden ook oplossingen voor financiering en dienstverlening.

Onze wereldwijde aanwezigheid
Andere entiteiten

Andere entiteiten

Naast de Truck Divisons en Business Areas is Volvo Group ook eigenaar van een aantal andere entiteiten. Deze bedrijven ondersteunen ons totale aanbod en zijn een belangrijk onderdeel van onze totale portfolio.

Andere entiteiten