Onze merken in België

Onze merken in België

De Volvo Group, opgericht in 1927, is uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, touringcars en bussen, bouwmachines en scheepvaart- en industriële motoren. Vandaag heeft de groep een portefeuille van elf merken.

Alle activiteiten van de groep zijn vertegenwoordigd in België met Volvo Trucks en Renault Trucks voor vrachtwagens, Volvo Bus, Volvo Construction Equipment en Volvo Penta.

Onze merkportfolio

Volvo Trucks

Volvo

Het merk Volvo is één van 's werelds meest gekende en gerespecteerde merken in de sector voor commerciële voertuigen. Het wordt geassocieerd met de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en milieuzorg.

‘Volvo’ is Latijns en betekent ‘Ik rol’ 

Volvo Trucks Volvo Bus Volvo Construction Equipment
Volvo Penta

Volvo Penta

Volvo Penta is toonaangevende leverancier van motoren en complete vermogenssystemen voor scheepvaart- en industriële toepassingen. Het wordt geassocieerd met innovatieve en prestatiegerichte producten, naast kwaliteit, veiligheid en milieuzorg.

Penta is al haast 100 jaar een geregistreerd handelsmerk en Volvo Penta sinds 1935.

Volvo Penta Pleziervaart Volvo Penta Bedrijfsvaart Volvo Penta Industrial
Renault Trucks

Renault Trucks

Sinds 1894 biedt Renault Trucks alle soorten commerciële voertuigen, gaande van lichte trucks voor stedelijke distributiediensten tot speciaal ontworpen en zware trucks voor langeafstandstransport.

De voertuigen en diensten zijn aangepast aan diverse transporttoepassingen en helpen de operationele kosten van de klanten te verlagen.

Renault Trucks

Actualités internationales

Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseren oprichting van joint venture voor brandstofcellen: cellcentric

Göteborg, Zweden / Stuttgart, Duitsland – Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseerden vandaag de eerder aangekondigde joint venture voor brandstofcellen. De Volvo Group heeft 50 procent van de partnerschapsbelangen in het bestaande Daimler Truck ...

AB Volvo publiceert Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020

De Volvo Group heeft vandaag het Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. In een jaar met veel uitdagingen slaagde de Volvo Group erin om een goede rendabiliteit te behalen en zijn financiële positie te versterken....

Volvo Group - vierde kwartaal en volledig jaar 2020

"In 2020 werden we door de wereldwijde pandemie met ongekende uitdagingen geconfronteerd. Samen met onze zakenpartners en leveranciers hebben we onze klanten in alle fasen van deze crisis ondersteund. We hebben enorm grote schommelingen in de ...