Onze merken in België

Onze merken in België

De Volvo Group, opgericht in 1927, is uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, touringcars en bussen, bouwmachines en scheepvaart- en industriële motoren. Vandaag heeft de groep een portefeuille van elf merken.

Alle activiteiten van de groep zijn vertegenwoordigd in België met Volvo Trucks en Renault Trucks voor vrachtwagens, Volvo Bus, Volvo Construction Equipment en Volvo Penta.

Onze merkportfolio

Volvo Trucks

Volvo

Het merk Volvo is één van 's werelds meest gekende en gerespecteerde merken in de sector voor commerciële voertuigen. Het wordt geassocieerd met de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en milieuzorg.

‘Volvo’ is Latijns en betekent ‘Ik rol’ 

Volvo Trucks Volvo Bus Volvo Construction Equipment
Volvo Penta

Volvo Penta

Volvo Penta is toonaangevende leverancier van motoren en complete vermogenssystemen voor scheepvaart- en industriële toepassingen. Het wordt geassocieerd met innovatieve en prestatiegerichte producten, naast kwaliteit, veiligheid en milieuzorg.

Penta is al haast 100 jaar een geregistreerd handelsmerk en Volvo Penta sinds 1935.

Volvo Penta Pleziervaart Volvo Penta Bedrijfsvaart Volvo Penta Industrial
Renault Trucks

Renault Trucks

Sinds 1894 biedt Renault Trucks alle soorten commerciële voertuigen, gaande van lichte trucks voor stedelijke distributiediensten tot speciaal ontworpen en zware trucks voor langeafstandstransport.

De voertuigen en diensten zijn aangepast aan diverse transporttoepassingen en helpen de operationele kosten van de klanten te verlagen.

Renault Trucks

Actualités internationales

Volvo Bus bekrachtigt verder de elektromobiliteit in Brussel en ontvangt order voor 128 hybride bussen

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor hybride bussen voor Brussel.
De order voor de 128 nieuwe bussen werd geplaatst door de MIVB, die het openbaar vervoer in de Belgische hoofdstad verzorgt. Naast de bussen omvat de bestelling een ...

Volvo Trucks start productie weer op

De fabrieken van Volvo Trucks in België en Zweden, die sinds half maart zijn gesloten, starten momenteel langzaam weer op met inachtneming van maatregelen om de gezondheid en veiligheid van werknemers te beschermen.

...

Volvo Group – eerste kwartaal 2020

“Het eerste kwartaal van 2020 werd beïnvloed door de maatregelen in de samenleving om de verspreiding van de COVID-19-pandemie te stoppen. Deze maatregelen begonnen onze activiteiten in China te beïnvloeden in februari en hadden een ernstige ...