Test je vaardigheden in de zakenwereld

Stages bij de Volvo Group

Elk jaar verwelkomen we duizenden getalenteerde jongeren die stage lopen bij Volvo. Deze talenten komen van een breed scala aan scholen, programma's en universiteiten wereldwijd.

Volgens ons is de beste manier om een beroep te leren in onze branche goed te studeren en samen te werken met enkele van de slimste koppen in jouw vakgebied. Onze stagemogelijkheden variëren van een maand tot drie jaar en dekken al onze beroepen, van engineering tot commerciële functies en bedrijfsadministratie. Het maakt niet uit welke organisatie in de Volvo Group je voor je stage kiest - werk met onze transportoplossingen bouw mee aan een betere toekomst.

De voordelen van een stage bij Volvo

Een stage bij de Volvo Group biedt je de kans om je kennis te testen en toe te passen in een echte zakelijke context. Je bouwt er relaties op en zet misschien wel de eerste stappen van je toekomstige carrière. 

Tijdens onze stagemogelijkheden kun je zelf ervaren hoe het voelt om deel uit te maken van een succesvol bedrijf, en ook hoe we werken om het vertrouwen van onze klanten te behouden. Je leert hoe belangrijk wij het vinden om te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Zo creëren we innovatieve transportoplossingen die onze klanten - en onszelf - in de toekomst zullen versterken.

Onze cultuur hecht veel waarde aan nieuwe ideeën, nieuwsgierigheid en samenwerking. Als stagiair gaat het niet alleen om je persoonlijke en professionele groei, maar ook om onze ontwikkeling als bedrijf. Dankzij jouw nieuwe perspectieven kunnen we afstemmen hoe we beter kunnen voldoen aan de behoeften van de volgende generatie medewerkers en klanten. Samen geven we de wereld vorm waarin we willen leven. 

Procedure voor stageaanvraag bij Volvo

We selecteren onze stagiairs altijd op basis van de wederzijdse voordelen van samenwerken, maar de vereisten en de aanvraagprocedure kunnen verschillen tussen landen en werkgebieden.

Je stageaanvraag bij Volvo is een eerste stap op weg naar een functie bij de Volvo Group. Zorg ervoor dat we via jouw aanvraag te weten kunnen komen wie je bent als persoon en welke vaardigheden je hebt. Waardevolle tips voor je stageaanvraag vind je hier.

Een zomerstage bij Volvo is een geweldige manier om de vakantieperiode door te brengen om waardevolle kennis over onze carrière op te doen. Veel van onze stageplaatsen zijn beschikbaar in onze jobportal. Als je niet meteen iets vindt dat aansluit bij jouw interessegebied, zijn er tal van mogelijkheden om samen iets te creëren. Neem het initiatief en neem contact op met de Volvo Group om jouw ideeën voor een geschikte stageopdracht te bespreken.

Belangrijkste 5 redenen waarom studenten Volvo Group hebben gekozen voor hun stage

Ervaring en kennis

“Het gaf me een idee van wat ik wil doen in mijn professionele leven.” Dat is een opmerking die we vaak krijgen van personen die stage gelopen hebben bij de Volvo Group. Zo zie je maar hoe een stage je perspectief kan geven en een eerste stap kan zijn naar verschillende potentiële carrières.    

Belangrijke carrièrestap

Het is niet ongewoon dat stagiairs hier blijven werken nadat hun stage is afgelopen. Daarvan getuigen de voorbeelden in de onderstaande verhalen. Onze stagemogelijkheden kunnen het begin zijn van een langdurige relatie met de Volvo Group. Wat je ook kiest, een stage bij Volvo is een geweldige aanvulling op je cv.

Integratie in team

Elk jaar rekruteren we duizenden stagiairs. We weten hoe belangrijk het is om elke stagiair met het juiste team te matchen om van de stage een succes te maken. We weten ook dat diversiteit ons sterker maakt en we proberen altijd het beste in iedereen naar boven te halen.

Erkenning en vertrouwen

Een stage bij de Volvo Group is een kans om je stempel te drukken en echt bij te dragen. Het is ook een verbintenis van beide partijen. Wij nemen je stage-ervaring serieus en begeleiden je er doorheen. Wat we daarvoor vragen, is jouw inzet en bijdrage.

Balans tussen werk en privéleven

Bij de Volvo Group zijn we ervan overtuigd dat medewerkers de leiding moeten hebben over hun eigen werk en individuele behoeften. Daarom bieden we verschillende programma's om het combineren van werk en privéleven gemakkelijker te maken. Natuurlijk strekt deze filosofie zich ook uit tot de stagemogelijkheden.

Verhalen van onze stagiairs

Stagiairs bij Volvo Group in de VS

Stage lopen bij de Volvo Group

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om stage te lopen bij de Volvo Group? Luister naar deze stagiairs die hun ervaringen delen bij Volvo Group Trucks Purchasing in Greensboro, VS.

Alexandra Hultberg, stagiaire bij de Volvo Group

“Mensen zorgen voor het succes van onze organisatie”

De functie van Alexandra Hultberg als Junior Human Resources Business Partner begon met een stage. “Tegen de tijd dat ik een functie aangeboden kreeg, zou je kunnen zeggen dat ik verliefd was geworden op de organisatie. Als je deel wilt uitmaken van iets dat een enorme impact op de toekomst zal hebben, kom dan naar de Volvo Group”, zegt ze.

Lees meer over Alexandra's ervaring als stagiaire
Toru Hirata, stagiair bij de Volvo Group

“De stage gaf me een idee van mijn volgende carrièrestap”

Toru Hirata werkt als Event and Marketing Assistant Manager in Singapore. Tijdens zijn studie aan de prestigieuze Sophia University in zijn geboorteland Japan aanvaardde hij een stage in de VS. Sindsdien heeft zijn werk hem naar verschillende landen gebracht: “Ik hou ervan klanten te ontmoeten en ter plaatse te gaan”, zegt hij.

Lees meer over Toru's ervaring als stagiair
Lauriane Sauzeat, stagiaire bij de Volvo Group

Van stage tot vaste baan bij de Volvo Group

Van stage tot vaste baan bij de Volvo Group. Luister naar het verhaal en de ervaringen van Lauriane Sauzeat.

Meer informatie over andere mogelijkheden voor studenten

Vakantiejobs bij de Volvo Group

Vakantiejobs

Een vakantiejob bij ons kan jouw perfecte stap naar de arbeidsmarkt zijn. Deze vacatures voor studenten zijn een geweldige manier om praktijkervaring op te doen en te ontdekken hoe het is om te werken voor een wereldwijd bedrijf met vestigingen in meer dan 100 landen.

Lees meer over onze mogelijkheden voor vakantiejobs
Thesismogelijkheden bij de Volvo Group

Thesiswerk

De Volvo Group heeft een lange en succesvolle traditie van samenwerken met studenten van verschillende universiteiten. We bieden mogelijkheden om jouw ideeën waar te maken, te leren samen met de knapste koppen in jouw vakgebied en je voor te bereiden op je toekomstige carrière. ​

Lees meer over onze thesismogelijkheden
Graduate-programma's Volvo Group

Graduate-programma's

Heb je passie voor techniek, financiën, IT of logistiek? Wij bieden je een waaier van internationale Graduate-programma's op maat, die passen bij wat je nodig hebt en ontworpen zijn om jou te doen uitblinken.

Lees meer over onze Graduate-programma's