INNOVATIE

Innovaties binnen transport zullen de steden van morgen opnieuw vormgeven. Automatisering, elektromobiliteit en verbonden voertuigen maken de groei en welvaart van stillere, schonere en veiligere grootsteden mogelijk. Voor de Volvo Group betekent technologie ernaar streven om vooruit te gaan en voortdurend samenwerken om te verbeteren en het beter te doen. De ontwikkeling van technologie houdt in dat we creatief en innovatief denken, en op een evolutionaire en revolutionaire manier problemen oplossen. En dat alles staat volledig in het teken van onze visie:

de meest begeerde en succesvolle verlener van transportoplossingen ter wereld zijn.  

Bekijk deze video's van de Volvo Group waarin we laten zien hoe we de transportoplossingen van de toekomst gaan leveren

Wij bouwen de wereld van morgen

Wij bouwen de wereld van morgen

Dankzij de inzet van onze medewerkers kunnen we onze beloften waarmaken. Als de markt er klaar voor is, zijn wij dat ook.

De toekomst begint nu, en wij zijn er klaar voor

De toekomst begint nu, en wij zijn er klaar voor

Hoe kunnen geautomatiseerde, verbonden en elektrische voertuigen onze maatschappij verbeteren? Bekijk de video!

11 500

Aantal R & D-medewerkers

15

Aantal landen waarin de Volvo Group een O&O-faciliteit heeft

1,7

Miljard USD dat in 2018 aan O&O is besteed.
Dat zijn heel wat ideeën!

Nieuws over innovatie

De Volvo Group creëert een nieuw bedrijfssegment dat erop gericht is om het pad naar elektrificatie te versnellen

Het nieuwe bedrijfssegment Volvo Energy moet de bedrijfsstroom batterijen van de Volvo Group over de volledige levensduur versterken en het klantenaanbod voor oplaadinfrastructuur ondersteunen. Tegelijkertijd zal de ecologische impact van ...

Volvo Trucks lanceert vanaf 2021 een compleet gamma elektrische voertuigen in Europa

Volgend jaar kunnen transporteurs in Europa volledig elektrische versies van Volvo's zware voertuigen bestellen. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 een compleet gamma met elektrische aandrijflijnen voor zwaar gebruik zal aanbieden in Europa. ...

Volvo Trucks presenteert zware elektrische concepttrucks voor bouwwerkzaamheden en regionale transporten

Hoe kan de impact op het milieu en klimaat van het zware vrachtverkeer worden verminderd terwijl de vraag naar transport blijft toenemen? Volvo Trucks is onlangs gestart met de verkoop van elektrische trucks voor stedelijk transporten, en denkt ...

Maak kennis met onze ingenieurs

Johan Tofeldt

Onderzoeksingenieur

Wie is Johan Tofeldt

Johan Tofeldt, technisch projectleider van geautomatiseerde trucks bij Volvo Group Trucks Technology, praat over automatisering, een technologie die op lange termijn op iedereen een invloed zal hebben, en over zijn werk met geautomatiseerde trucks bij de Volvo Group.

Tomas Karlsson

Software producteigenaar telematica

Wie is Tomas Karlsson

“Het geeft me een enorme voldoening wanneer mijn team en ik met een ingewikkeld probleem worden geconfronteerd en we erin slagen het op te lossen, ook al leek dat haast een onmogelijke klus.”

“Een van de spannendste dingen waaraan ik mocht meewerken, was de I-see-functie. De truck kent de hellingen van de weg verderop en kan zo de kinetische energie van de truck optimaal benutten, brandstof besparen en minder CO2 uitstoten.”

Luister naar uw stad

Luister naar uw stad

Beeld u een stad zonder storend verkeerslawaai voor. Ontdek de Volvo 7900 Electric Hybrid, een pionierende bus die de weg baant in stille, schone en energiebesparende prestaties. Ontdek wat deze bus voor uw stad kan betekenen.

Ontdek het gamma van Volvo Buses
Het ROAR-project: een robot en drone werken samen voor autonome vuilnisophaling

Drone helpt robot voor vuilnisophaling om containers te vinden

Studenten van drie universiteiten werkten samen met de Volvo Group en Renova, een bedrijf voor afvalrecycling. Dit resulteerde in een robot die automatisch afvalcontainers ophaalt en leegmaakt. Een drone op het dak van de vuilniswagen scant het gebied zodat de robot weet waar de containers zich bevinden.

Lees meer over het ROAR-project
Kom bij ons werken

Een globale carrière waarbij u de technologie van de toekomst ontwikkelt

Kom bij ons werken

Vind de job van uw dromen

Hoogtepunten in innovatie

Samenwerken is de sleutel

Samenwerken is de sleutel

Wij en onze klanten worden geconfronteerd met maatschappelijke uitdagingen die steeds complexer worden. Om de oplossingen te bereiken die nodig zijn, werkt Volvo Group samen met vele partners zoals universiteiten, onderzoeksinstituten en leveranciers.

Collaboration is key

Meer informatie

Mijlpalen en innovaties van O&O

Mijlpalen en innovaties van O&O

Een van de redenen waarom de Volvo Group al zo'n 100 jaar bestaat, is het feit dat we altijd al een voorloper op het vlak van technologie waren binnen onze industrie. Kijk maar naar al onze uitvindingen doorheen de geschiedenis.

Mijlpalen en innovaties van O&O
Materiaal technologie

Materiaaltechnologie

Volvo Materials Technology is een afdeling van specialisten in toegepaste materiaalwetenschap en technologie, die ondersteuning biedt aan de Volvo Group, Volvo Cars en externe klanten.

Materiaaltechnologie
Galerie volvo group

Galerie

Zoekt u foto's of filmpjes van onze verschillende truckmerken en business areas? U vindt ze in onze galerie.

Galerie
Volvo automatisering

Automatisering

We zijn ervan overtuigd dat automatisering de commerciële transportoplossingen waarvan de meesten van ons dagelijks gebruikmaken, opnieuw zal vormgeven.

Automatisering
Volvo elektromobiliteit

Elektromobiliteit

Elektromobiliteit brengt verandering in de automobielwereld en in de nabije toekomst zal dit ook de planning en infrastructuur van onze steden veranderen.

Elektromobiliteit
Innovatie - Connectiviteit

Connectiviteit

De Volvo Group beschikt over het meest uitgebreide klantenaanbod in connectiviteitsoplossingen voor trucks, bussen en bouwmachines binnen de hele industrie.

Connectiviteit