De toekomst is nu

Automatisering

Wij zijn ervan overtuigd dat automatisering de commerciële transportoplossingen waarvan we dagelijks gebruikmaken, zal herdefiniëren.
Automatisering zal levensechte voordelen opleveren op het vlak van productiviteit, veiligheid, energie en brandstofzuinigheid voor zowel onze klanten als de hele samenleving.

De ideale mate van automatisering wordt bepaald door de toegevoegde waarde voor klanten en de samenleving. Daarom zal de Volvo Group geleidelijk aan geautomatiseerde toepassingen introduceren.

Getuigenissen over automatisering

Torbjörn Holmström

Torbjörn Holmström

Luister naar het boeiende forumgesprek “Nothing to fear in a connected world” met Torbjörn Holmström, Volvo Group, en Malavika Jayaram, Digital Asia Hub.

Jenny Elfsberg

Jenny Elfsberg

Director Emerging Technologies bij Volvo Construction Equipment.

Meer getuigenissen over automatisering

Voordelen van automatisering

Een geoptimaliseerde verkeersstroom

Lager brandstofverbruik

Veiliger verkeer

Onze lopende onderzoeksprojecten

Onze eerste volledig autonome truck

Onze eerste volledig autonome truck

De zelfrijdende FMX truck maakt deel uit van een onderzoeks- en ontwikkelingsproject met autonome voertuigen, dat bedoeld is om meer zakelijke voordelen voor klanten te creëren, vooral in de mijnbouw.

Het onderzoeksproject steunt op een samenwerking tussen de Volvo Group en Saab – via Combitech, het adviesbureau voor technologie dat helemaal in handen is van Saab – om een volledig autonome oplossing voor transportsystemen te ontwikkelen.

Xploration Forum

Xploration Forum

Bekijk de nieuwe futuristische innovaties en technologische ontwikkelingen die gebruikmaken van elektromobiliteit, intelligente machines en volledige sites. Volvo Construction Equipment onthulde dit nieuwe gamma op 14 september 2016.

Xploration Forum
Autonome, zelfrijdende vuilniswagen

Autonome, zelfrijdende vuilniswagen

De autonome vuilniswagen is ontworpen met het oog op meer veiligheid in drukke straten, vooral tijdens het achteruitrijden. Sensoren detecteren snel of er een ander voertuig in de buurt is en de truck stopt ogenblikkelijk indien er plots een obstakel opduikt. Het traject is vooraf geprogrammeerd en de truck rijdt autonoom van de ene afvalcontainer naar de volgende. De bestuurder, die voor het achteruitrijdende voertuig loopt, kan zich focussen op de vuilnisophaling en moet niet telkens in en uit de cabine klimmen om de truck naar de volgende container te rijden.

Het samenwerkingsproject met Renova loopt tot eind 2017.

Lees meer in onze persberichten

Wereldwijd nieuws

Niveaus van automatisering

5 niveaus van automatisering

Er zijn diverse oplossingen nodig in functie van de vereiste mate van automatisering en de complexiteit van de omstandigheden waarin de transportoplossing zal worden ingezet.

Alleen bestuurder: de bestuurder heeft de volledige controle over het voertuig.

Assistentie: automatisering van een bepaalde functie terwijl de bestuurder de controle behoudt. De bestuurder hoeft de voet niet op het gaspedaal te houden bij gebruik van cruisecontrol bijvoorbeeld.

Gedeeltelijke automatisering: automatisering van meerdere functies terwijl de bestuurder de controle behoudt. De bestuurder hoeft de voet niet op het gaspedaal te houden en de handen niet op het stuur, maar hij dient wel de weg in het oog te houden.

Conditionele automatisering: automatisering van meerdere functies, de bestuurder reageert op een verzoek om in te grijpen. De bestuurder hoeft de voet niet op het gaspedaal te houden, de handen moeten niet op het stuur en hij hoeft de weg niet zelf in het oog te houden, maar hij moet in staat zijn de controle snel weer over te nemen.

Hoge automatisering: automatisering in bepaalde omstandigheden, de bestuurder hoeft de weg niet zelf in het oog te houden. De bestuurder draagt geen verantwoordelijkheid in de automatische modus.

Volledige automatisering: het voertuig rijdt volledig automatisch en onafhankelijk. De bestuurder draagt geen verantwoordelijkheid tijdens het rijden.

Innovaties van al onze merken

Innovaties van al onze merken

Bekijk al onze merken
Volvo elektromobiliteit

Elektromobiliteit

Elektromobiliteit brengt verandering in de automobielwereld en in de nabije toekomst zal dit ook de planning en infrastructuur van onze steden veranderen.

Elektromobiliteit
Innovatie - Connectiviteit

Connectiviteit

De Volvo Group beschikt over het meest uitgebreide klantenaanbod in connectiviteitsoplossingen voor trucks, bussen en bouwmachines binnen de hele industrie.

Connectiviteit