Voertuigen die kunnen spreken

Connectiviteit

Volvo Group heeft het breedste klantenaanbod in de branche met connectiviteitsoplossingen voor trucks, bussen en bouwmachines. We hebben bijna 800.000 online commerciële voertuigen en machines. Dat is het hoogste aantal in de branche. Connectiviteit is essentieel om onze doelen voor betere beschikbaarheid en een lager brandstofverbruik te halen, en om onze wegen veiliger te maken.

Connectiviteit is voor de Volvo Group een van de belangrijkste technologische gebieden. Dankzij onze oplossingen en met behulp van de voertuiggegevens kunnen klanten de kosten voor beschikbaarheid verlagen en services en oplossingen voor productiviteit inzetten. Connectiviteit is ook nodig voor automatisering en elektromobiliteit. Niet alleen als het gaat voor de technologie maar ook voor services en oplossingen. Met onze oplossingen profiteert het vervoer van geoptimaliseerde verkeersstromen en worden hulpbronnen efficiënter benut door hergebruik van bestaande infrastructuur.

De volgende stap in slimmer transport

De volgende stap in slimmer transport

“De voornaamste gebieden voor onze klanten zijn productiviteit, beschikbaarheid, brandstofzuinigheid en veiligheid, en dat zal ook zo blijven. Dankzij op software gebaseerde diensten en oplossingen kunnen we deze waarden op nieuwe manieren leveren, die beter afgestemd zijn op de zakelijke behoeften van klanten in verschillende segmenten en markten.”

Volledig interview

Voordelen van connectiviteit

Onze connectiviteitsoplossingen helpen onze klanten om hun kosten te verlagen dankzij een optimalisatie van hun wagenpark en brandstofbesparingen. Tegelijkertijd kunnen ze hun productiviteit en rendabiliteit verhogen dankzij meer beschikbaarheid. Ze maken nieuwe businessmodellen en diensten mogelijk en bieden het potentieel om transport en hulpmiddelen efficiënter te maken. Hoe? Dankzij geoptimaliseerde verkeersstromen en meer gebruik van bestaande infrastructuren.

Meer beschikbaarheid

Meer beschikbaarheid

Betere brandstofzuinigheid

Betere brandstofzuinigheid

Grotere veiligheid

Grotere veiligheid

Nieuws over connectiviteit

Volvo Group Venture Capital investeert in Autotech Ventures

Volvo Group Venture Capital AB heeft geïnvesteerd in Autotech Ventures - een toonaangevend Amerikaans risicokapitaalfonds dat zich richt op start-ups in de sector van grondtransport....

Een toekomst van duurzamere oplossingen

De Volvo Group is baanbrekend op het gebied van connectiviteit. Met meer dan een miljoen verbonden middelen voor klanten wereldwijd verwerkt de Volvo Group een enorme hoeveelheid gegevens voor zijn klanten - gegevens die kunnen bijdragen aan een ...

Samen voor veiligheid

Veiligheid is altijd een focusgebied geweest voor de Volvo Group. Het zit in ons DNA en het is een natuurlijk onderdeel van onze toekomst. Eén miljoen geconnecteerde voertuigen voor klanten dragen bij aan onze toch al sterke basis en creëren ...

Innovaties van al onze merken

Innovaties van al onze merken

Bekijk al onze merken
Volvo automatisering

Automatisering

We zijn ervan overtuigd dat automatisering de commerciële transportoplossingen waarvan de meesten van ons dagelijks gebruikmaken, opnieuw zal vormgeven.

Automatisering
Volvo elektromobiliteit

Elektromobiliteit

Elektromobiliteit brengt verandering in de automobielwereld en in de nabije toekomst zal dit ook de planning en infrastructuur van onze steden veranderen.

Elektromobiliteit