De toekomst van elektrische voertuigen

Elektromobiliteit

Elektromobiliteit brengt verandering in de automobielwereld en in de nabije toekomst zal dit ook de planning en infrastructuur van onze steden veranderen. Beeld u in dat u binnen in een ziekenhuis of winkelcentrum op de bus kan stappen of dat stille distributietrucks goederen tijdens de nacht leveren.

De Volvo Group legt zich toe op kennis verwerven over de ontwikkeling van voertuigen en automobielsystemen. We creëren nieuwe technologieën die onze steden niet alleen minder lawaaierig en vervuild zullen maken, maar die ook de bouwsector voorgoed zullen veranderen.

Beter stadsvervoer

Göteborg is voorloper in elektrische bussen

Beter stadsvervoer

Bekijk het filmpje

Voordelen van elektromobiliteit

Lagere CO2-uitstoot

Lager geluidsniveau

Energie-efficiëntie

Nieuws over elektromobiliteit

Renault Trucks tekent historische overeenkomst met de Carlsberg Group om 20 elektrische vrachtwagens te leveren

Renault Trucks zet een cruciale stap in de transformatie van transport in de stad en kondigt de ondertekening aan van een contract met de Carlsberg Group voor de levering van 20 D Wide Z.E. Deze 100% elektrische vrachtwagens van 26 ton, die in 2020 ...

Volvo Group Venture Capital investeert in Autotech Ventures

Volvo Group Venture Capital AB heeft geïnvesteerd in Autotech Ventures - een toonaangevend Amerikaans risicokapitaalfonds dat zich richt op start-ups in de sector van grondtransport....

Volvo E-truck onthuld in Brussel om zonder CO2 uitstoot bieren te leveren

AB InBev en Volvo Trucks brengen vandaag een ultramoderne elektrische vrachtwagen naar Brussel, op het moment dat de nieuwe Europese Commissie de inzet voor de Europese Green Deal opnieuw bevestigt.

...

Meningen over Elektromobiliteit

Accu's zijn uiterst intrigerend

Accu's zijn uiterst intrigerend

Susanne Bjärsvik is Director Energy Storage System bij Volvo Group. Ze werkt al vanaf het begin aan accu's. Hier deelt Susanne wat er zo interessant is aan accu's voor elektrische voertuigen.

Elektromobiliteit staat op het punt van doorbraak

Elektromobiliteit staat op het punt van doorbraak

Azra Selimovic is Director Electric Motor Drive System bij de Volvo Group. Lees wat Azra beschouwt als de grootste uitdaging in de transitie naar grootschalige implementatie van elektrische voertuigen.

Innovaties van al onze merken

Innovaties van al onze merken

Bekijk al onze merken
Volvo automatisering

Automatisering

We zijn ervan overtuigd dat automatisering de commerciële transportoplossingen waarvan de meesten van ons dagelijks gebruikmaken, opnieuw zal vormgeven.

Automatisering
Innovatie - Connectiviteit

Connectiviteit

De Volvo Group beschikt over het meest uitgebreide klantenaanbod in connectiviteitsoplossingen voor trucks, bussen en bouwmachines binnen de hele industrie.

Connectiviteit