Straat in de stad

Ontwikkel samen met ons het transport van de toekomst

Innovatielabs

We staan aan het begin van een revolutie in transport die onze steden en de maatschappij waarin we leven, een nieuwe vorm gaat geven. We zien drie sterke trends: geautomatiseerd rijden, elektrificatie en connectiviteit. Elk van deze technologische gebieden heeft invloed op de mobiliteit van goederen en mensen, en samen zullen ze het vervoer radicaal veranderen.

De eisen aan onze vaardigheden nemen toe. Toekomstige vervoersoplossingen vereisen een hogere mate van samenwerking met spelers zowel binnen als buiten de traditionele automobielsector. Voor het beheren van deze snelle ontwikkeling moeten we ook een sterke bedrijfscultuur hebben.

Daarom is de Volvo Group begonnen met een nieuwe aanpak met nieuwe partners en verschillende innovatielabs.

We nodigen u uit om samen met ons de toekomst van het transport te ontwikkelen. Bekijk onze verschillende initiatieven en neem contact met ons op als dit past bij uw idee.

Onze initiatieven

CampX door Volvo Group

CampX door Volvo Group

CampX van de Volvo Group is onze wereldwijde innovatieve ruimte voor technologie en transformatie, gefocust op elektromobiliteit, automatisering en connectiviteit. De eerste CampX-site werd ingehuldigd in Göteborg. De Volvo Group werkt er samen met externe partners om transportoplossingen van de toekomst te ontwikkelen in het kader van ondernemerschap.

CampX door Volvo Group
iLabX door Volvo Financial Services

iLabX door Volvo Financial Services

iLabX door Volvo Financial Services is een programma van tien weken dat in samenwerking met de bedrijfsinnovatiespecialist L Marks wordt uitgevoerd. Het programma biedt geselecteerde start-ups de mogelijkheid om hun ideeën en technologie samen met de toonaangevende experts van Volvo Financial Services op het gebied van commercieel transport en de financiële sector te ontwikkelen en testen.

iLabX door Volvo Financial Services

Onze initiatieven

Discussie tussen jonge deelnemers

Innovatielab van Connected Solutions

Connectiviteit, softwareontwikkeling en nieuwe services ontwerpen zijn de focusgebieden voor de Connected Solutions-organisatie bij Volvo Group.

Met de verzamelde telematicagegevens als een goudmijn voor nieuwe inzichten, werkt het innovatielab voor Connected Solutions samen met bedrijfsgebieden van de Volvo Group aan het bedenken en ontwerpen van de services van morgen. In nauwe samenwerking met eindgebruikers werken de teams in een flexibele ontwerpomgeving om snel prototypen en nieuwe ontwerpen te bedenken.

Innovatielab van Connected Solutions
Mensen aan het werk in het Mobility X-lab op Lindholmen

MobilityXlab

MobilityXlab is een strategisch partnerschap met zes internationale spelers: Volvo Group, Volvo Cars, Ericsson, Zenuity, Veoneer en CEVT. MobilityXlab biedt start-ups met vernieuwende ideeën de mogelijkheid om snel te groeien in samenwerking met ten minste twee van de bedrijven.

Mobility X-lab