Volvo Group Connected Solutions Innovation Lab

Big data is al jaren een modewoord. Bij Connected Solutions van de Volvo Group is het de focus van ons dagelijks werk en onze springplank voor innovatie. Door gegevens te verzamelen van geconnecteerde voertuigen van de Volvo Group wereldwijd, kunnen we gedrag analyseren en toekomstige behoeften voorspellen.

Wij geloven dat met een kleine impuls niets onmogelijk is. Bij twijfel geven we prioriteit aan snelheid en openheid boven langzaam en stabiel.

Wij werken aan de baanbrekende kant van de organisatie waar snelheid en schaal, ideeën en acties, problemen en oplossingen, en kansen en streefdoelen hand in hand gaan.

We hebben 3 strategische focusgebieden:

Geavanceerde analyse en visualisatie

Bedrijfsinnovatie en inzichten

Digitale technologieën

Onze kantoren

Volvo Group Innovation Lab, kantoor Göteborg

Innovation Lab

Göteborg

We willen dicht bij onze klanten en partners staan. Ons kantoor in Göteborg bevindt zich in het Lindholmen Science Park, een dynamisch gebied dat bekend staat om de samenwerking over de landsgrenzen heen. Lindholmen Science Park is het meest kennisintensieve en uitgestrekte gebied in Göteborg geworden, en een belangrijk knooppunt voor de groeiende stad.

Contact opnemen Vind ons
Volvo Group Innovation Lab, kantoor Silicon Valley

Innovation Lab

Hub335 - Silicon Valley

Het kantoor van de Volvo Group in Californië bevindt zich op hub335 in het hart van Silicon Valley, het wereldwijde centrum voor technologische innovatie en de thuisbasis van veel van 's werelds grootste technologiebedrijven. Volvo ligt in het epicentrum van dit dynamische samenwerkingsgebied. Hub335 is een werkruimte voor de innovatiegemeenschap met als doel volledig ondergedompeld te worden in het ecosysteem van Silicon Valley. We kijken ernaar uit om samen met onze externe partners een duurzame toekomst vorm te geven.

Contact opnemen Vind ons

Innovatieve projecten

Innovatief project van de Volvo Group met Carnegie Mellon

Hoe de nieuwe generatie operators aan te trekken

Volvo heeft een lange geschiedenis van samenwerking met de academische wereld om innovatieve concepten te ontwikkelen om de uitdagingen aan te pakken waarmee onze klanten elke dag worden geconfronteerd. Studenten bieden een onbevooroordeeld perspectief. Ze stellen vooroordelen in vraag en creëren nieuwe concepten die ons helpen de problemen in een nieuw daglicht te zien.

Lees meer over het project
Innovatieve samenwerking van de Volvo Group met Hyper Island

Baanbrekend onderwijs

Volvo Group Connected Solutions is, samen met Volvo Group Strategy, een samenwerking aangegaan met de wereldberoemde school Hyper Island voor toegang tot baanbrekend onderwijs en het stimuleren van de volgende generatie technisch onderlegd creatief talent. 

Lees meer over het project
Goederentransport transformeren

Goederentransport transformeren

Het Volvo Group Connected Solutions Innovation Lab is betrokken bij een groot aantal geavanceerde innovatieve projecten die cruciaal zijn voor het succes van de toekomst. Het Volvo LIGHTS-project in Zuid-Californië is een belangrijke stap in de transformatie van goederentransport. Het project zal aantonen dat zware elektrische vrachtwagens en machines op betrouwbare wijze vracht kunnen verplaatsen tussen de twee grote havens en magazijnen van de stad in de regio met minder lawaai en zonder uitstoot. 

Lees meer over het project

Wij werken samen met

Innovatieve samenwerking tussen de Volvo Group en MobilityXlab

MobilityXlab

Samen met Ericsson, Volvo Cars, Veoneer, Zenuity, CEVT en gehost door Lindholmen Science Park hebben we MobilityXLab opgericht. MobilityXlab biedt jonge bedrijven met baanbrekende ideeën de mogelijkheid om sneller resultaten te behalen. Wij geloven dat we de grenzen van innovatie kunnen verleggen als we onze krachten bundelen.

Lees meer over Mobility XLab
Innovatieve samenwerking tussen de Volvo Group en DRIVE

DRIVE

Onze partner DRIVE is een toonaangevend innovatiecentrum voor slimme mobiliteitstechnologieën. Bij DRIVE krijgen start-ups zinvolle kansen op de markt, terwijl de Volvo Group vroegtijdig inzichten krijgt in de geavanceerde technologie van de start-ups. 

Lees meer over Drive

Samenwerking met academische wereld

Volvo heeft een lange geschiedenis van samenwerking met de academische wereld om innovatieve concepten te ontwikkelen om de uitdagingen aan te pakken waarmee onze klanten elke dag worden geconfronteerd. Studenten bieden een onbevooroordeeld perspectief. Ze stellen vooroordelen in vraag en creëren nieuwe concepten die ons helpen de problemen in een nieuw daglicht te zien. Wij werken samen met:

Stanford University
Blekinge Institute of Technology
Carnegie Mellon University
Hyper Island 

Volvo Group Connected Solutions

Webpagina van en vacatures bij Volvo Group Connected Solutions

Volvo Group Connected Solutions
Volvo Group Connected Solutions

Website en vacatures van Volvo Group Connected Solutions

Volvo Group Connected Solutions