Volvo Group doet aanbevelingen over duurzaam transport aan secretaris-generaal van de VN

Vandaag heeft Martin Lundstedt, CEO van de Volvo Group, in zijn hoedanigheid als medevoorzitter van de High-Level Advisory Group on Sustainable Transport, een rapport ingediend bij Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, met tien aanbevelingen over hoe duurzaam transport kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling. In het rapport wordt gevraagd om meer internationale subsidies voor ontwikkeling, ondersteunende wetgeving en aanmoedigingspremies om nieuwe transporttechnologieën te promoten. Het rapport zet ook ElectriCity, de volledig elektrische busroute van de Volvo Group in de stad Göteborg, in de kijker, als een innovatieve samenwerking op het vlak van nieuw, schoon openbaar vervoer.
Foto: UN Photo/Eskinder Debebe.
UN Photo/Eskinder Debebe: Secretaris-generaal Ban Ki-moon (midden) met Carolina Toha (rechts), burgemeester van Santiago, Chili, en Martin Lundstedt (links), Chief Executive Officer van Volvo, medevoorzitters van de High-Level Advisory Group on Sustainable Transport van het Secretariaat-Generaal.

In 2014 richtte Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de onafhankelijke High-Level Advisory Group on Sustainable Transport op, met als doel aanbevelingen te doen over hoe duurzaam transport kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Als een van de twee medevoorzitters stond de Volvo Group aan het hoofd van de adviesgroep, bestaande uit leiders van openbare en privésectoren en vertegenwoordigers van alle vervoersmiddelen.

“Duurzaam transport stimuleert duurzame ontwikkeling en is een voorwaarde voor economische groei, om armoede uit te roeien en klimaatverandering te bestrijden. De omschakeling naar duurzaam transport biedt geweldige mogelijkheden voor onze sector. De Volvo Group zal deze kansen omarmen door nieuwe technologieën en nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen en door nauw samen te werken met onze klanten en de volledige waardeketen”, vertelt Martin Lundstedt, CEO van de Volvo Group.

In het rapport staan tien aanbevelingen, waaronder een vraag naar meer internationale subsidies voor ontwikkeling, ondersteunende wetgeving en aanmoedigingspremies om nieuwe transporttechnologieën te promoten. Het rapport besluit dat technologie de vooruitgang zal stimuleren en dat alle soorten transport zo efficiënt mogelijk moeten worden in de gebieden waar ze het meest doeltreffend zijn.

Het rapport zet een aantal duurzame transportoplossingen in de kijker, waaronder ElectriCity, de volledig elektrische busroute van de Volvo Group in de stad Göteborg, wat beschreven wordt als een innovatieve samenwerking op het vlak van nieuw, schoon openbaar vervoer.

2016-10-31


Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met: Joakim Kenndal +46 765 537229


Ga voor meer verhalen van de Volvo Group naar http://www.volvogroup.com/press.

De Volvo Group is één van 's werelds leidende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. De Volvo Group stelt ongeveer 100.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2015 bedroeg de verkoop van de Volvo Group 33,4 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm. Ga voor meer informatie naar www.volvogroup.com.