Martin Weissburg wordt aangesteld als President van Mack Trucks

Martin Weissburg, de huidige President van Volvo Construction Equipment, zal vanaf 1 juni 2018 President van Mack Trucks worden. In deze functie zal hij bovendien lid van de Executive Board voor de Volvo Group blijven.
1860x1050-news-common-volvo-sign

Martin Weissburg is geboren in 1962 en is sinds 2014 President van Volvo Construction Equipment. Hij vervoegde de Volvo Group in 2005 als President van Volvo Financial Services Americas en werd in 2010 President van Volvo Financial Services wereldwijd. Hij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Greensboro, North Carolina, VS.

Martin Weissburg zal worden opgevolgd door Dennis Slagle, die het bedrijf sinds 2008 leidt. Vanaf 1 juni 2018 zal Dennis Slagle binnen de Volvo Group blijven werken als speciale projectleider die rechtstreeks rapporteert aan Martin Lundstedt, President en CEO.

“Dankzij het leiderschap van Denny Slagle zijn de rendabiliteit en concurrentiekracht van de Volvo Group truckbusiness in Noord-Amerika aanzienlijk verbeterd en hebben we een sterke positie voor de toekomst”, zegt Martin Lundstedt. “Met Martin Weissburg krijgt Mack Trucks er een ervaren leider bij die gedreven is om het volle potentieel van dit geweldige truckmerk te benutten.”

8 december 2017

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met: Joakim Kenndal, Volvo Group, Media Relations tel. +46 31 323 72 29 of John Mies, Vice President Communications, Volvo Group North America +1 (336) 543-9094.

Ga voor meer verhalen over de Volvo Group naar www.volvogroup.com/press.

De Volvo Group is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt bovendien totaaloplossingen voor financiering en dienstverlening. De Volvo Group stelt ongeveer 95.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt producten in meer dan 190 markten. In 2016 bedroeg de verkoop van de Volvo Group 31,9 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm. Ga voor meer informatie naar www.volvogroup.com.