Iets terugdoen voor de maatschappij

Maak kennis met Michelle “Een bedrijf als de Volvo Group bestaat uit mensen. Dat is het belangrijkste. We moeten daarom eerst aan de mensen denken, en sociale verantwoordelijkheid is een manier om dat te doen.” Michelle Yao, assistent Finance & Strategy, was bij de Volvo Ocean Race in Guangzhou.
Michelle Yao, assistent Finance and Strategy.
Michelle Yao, assistent Finance and Strategy.

We spraken Michelle tijdens de tussenstop van de Volvo Ocean Race in Guangzhou. Ze werd geselecteerd als een van de acht vrijwilligers die samen met schoolkinderen van de Hope Schools een bezoek brachten aan het Volvo Ocean Race-dorp. De Volvo Group ondersteunt deze basisscholen met ontwikkeling van infrastructuur en extra lesuren in kunst en sport.

We vroegen Michelle naar haar mening over CSR-programma's.

Waarom bent u zo enthousiast over CSR?
CSR is voor mij een persoonlijk traject. Mijn familie en gemeenschap hebben me zoveel gegeven en daardoor kan ik nu genieten van een stabiel leven. Ik werd vrijwilliger bij de Volvo Group omdat het voor mij logisch voelt om iets terug te doen voor de maatschappij. Het is belangrijk te koesteren wat je hebt en anderen te helpen die niet zulke kansen krijgen.

Giving back to society

Tijdens de Volvo Ocean Race vergezelde u schoolkinderen die afkomstig zijn van het Chinese platteland. Wat zijn uw toekomstdromen voor hen?
Het onderwijssysteem in China gaat mij aan het hart. Naar school gaan is nog steeds een grote uitdaging voor veel van deze kinderen. Op het platteland zijn er niet zo veel scholen en de kinderen moet ver reizen om er te komen. Daarom ben ik vrijwilliger bij de Hope Schools. De Volvo Group ondersteunde de afgelopen vijf jaar vier van deze basisscholen en we willen warmte en liefde brengen ondanks de moeilijke omstandigheden.

Wat waardeert u in het werk bij de Volvo Group?
De open werkcultuur is een aspect dat mij zeer aanspreekt. Ik hou ervan dat er zeer weinig hiërarchie is. Aangezien dit mijn eerste baan is, ben ik Volvo hier bijzonder dankbaar voor.

Met welk dier zou u de Volvo Group willen vergelijken?
Met een olifant! De olifant is echt groot, maar niet agressief; het is een bekend en geliefd dier.