Renault Trucks op een missie in Oeganda

Sinds 2012 voorziet Renault Trucks het Wereldvoedselprogramma (WFP) van opleidingsdeskundigen en een mobiele werkplaats zodat de monteurs van de organisatie in heel Afrika hun vrachtwagenparken kunnen onderhouden en repareren.
Renault Trucks op een missie in Oeganda

Het Wereldvoedselprogramma is een VN-organisatie die strijdt tegen honger in de wereld. De afgelopen vijf jaar heeft Renault Trucks trainingen verzorgd over werkplaatsbeheer, wagenparkbeheer, voertuigonderhoud en de opleiding van trainers. In totaal organiseerde Renault Trucks 15 trainingssessies voor meer dan 190 WFP-medewerkers in verschillende landen, waaronder Congo, Ethiopië en Sierra Leone.

De laatste sessie vond plaats in november 2017 in Oeganda, waar WFP voedselhulp levert aan 1.300.000 mensen. In de hoofdstad Kampala volgden negen WFP-medewerkers uit zeven landen vijf dagen lang de “trainers’ training” waarin ze leren hoe ze zelf hun lokale teams kunnen opleiden.

Julie Marconnet, manager partnerrelaties, nam voor de eerste keer deel aan de trainingssessie en hield een dagboek bij over haar ervaringen: Een week vol ontmoetingen, workshops en lokale ontdekkingen, die werd afgesloten met de ceremoniële uitreiking van een diploma. Klik hier om het volledige dagboek te lezen.

Na thuiskomst blikt Julie terug: “Door naar Oeganda te gaan kon ik de WFP-activiteiten in het veld zien en de relevantie van ons partnerschap waarderen. Ik werk al meer dan vijf jaar aan dit project, dus het was echt de moeite waard om de deelnemers te ontmoeten en te spreken en te zien dat onze acties effectief bijdragen aan het verbeteren van het WFP-vrachtwagenpark. Op het persoonlijke vlak brachten deze vijf dagen mij veel inzichten. Ik maakte kennis met WFP-medewerkers van programma's in landen als Afghanistan, Soedan en Haïti. Met deze formele en informele discussies konden we onze relatie met het Wereldvoedselprogramma uitdiepen.”

Lees hier meer over hoe we werken aan CSR.