Volvo lanceert nieuw programma voor bussen voor langeafstandsvervoer

Volvo Buses lanceert nu een compleet nieuwe reeks bussen voor de toeristische sector en langeafstandsvervoer. Met design van topkwaliteit, aerodynamische eigenschappen voor zuiniger brandstofverbruik en de allerhoogste veiligheidsniveaus zet deze fabrikant van kwalitatieve bussen een grote sprong voorwaarts.
volvo-9900

 “Dit is een historische stap vooruit, de grootste vernieuwing van onze reeks bussen voor Europa in meer dan 20 jaar. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten en hun passagiers verheugd zullen zijn met het resultaat”, vertelt Håkan Agnevall, President van Volvo Buses.

De nieuwe reeks van Volvo Buses voor de toeristische sector en langeafstandsvervoer bestaat uit twee modellen: de luxueuze Volvo 9900 en de veelzijdige Volvo 9700. Beide bussen hebben een dynamisch gestileerde buitenkant met strakke lijnen en vlakke zijden, waardoor ze nu nog aerodynamischer zijn.

In de bus besteedde het ontwerpteam bijzonder veel aandacht aan zowel de visuele als de tastbare kwaliteit. Passagiers worden begroet met een kalm, evenwichtig lichtpalet en smaakvolle combinaties van textiel en leder, in contrast met metalen accenten.

“We waren vastberaden een moderne, functionele, vriendelijke en uitnodigende algemene indruk te creëren met een sterk karakter”, zegt Dan Frykholm, Design Director Volvo Buses.

De nieuwe 9000-reeks blijft trouw aan het erfgoed van Volvo, met technologie waarmee deze bussen de veiligste op de markt zijn. Zowel de Volvo 9700 als de Volvo 9900 omvat uitgebreide oplossingen voor actieve en passieve veiligheid. De nieuwe kenmerken omvatten onder meer een robuustere bescherming tegen frontale botsingen (FIP) en een Driver Alert-systeem dat de bewegingen van de bus bewaakt en een waarschuwing geeft wanneer de chauffeur moe is of zich niet concentreert op de weg.

“We streven ernaar de beste zakenpartner van onze klanten te zijn, met een sterke focus op levenscycluskosten, beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Met onze gloednieuwe, moderne bussen en flexibele diensten bieden wij een uitermate competitive, holistische waardepropositie op de markt. Kortom, wij maken het onze klanten eenvoudiger om een uitstekende service te bieden en geld te verdienen”, zegt Håkan Agnevall.

29 mei 2018

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met: Helena Lind, Manager Media Relations, Volvo Bus Corporation, telefoon: +46 (0)31-323 62 57

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt bovendien totaaloplossingen voor financiering en dienstverlening. De Volvo Group stelt bijna 100.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2017 bedroeg de verkoop van de Volvo Group 35 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Work with us

Het laatste nieuws, vers van de pers

Abonnementendienst

  • Persberichten
  • Tussentijdse verslagen
  • Jaarverslagen
BEDANKT
Abonnement geactiveerd

Gerelateerd nieuws

Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseren oprichting van joint venture voor brandstofcellen: cellcentric

Göteborg, Zweden / Stuttgart, Duitsland – Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseerden vandaag de eerder aangekondigde joint venture voor brandstofcellen. De Volvo Group heeft 50 procent van de partnerschapsbelangen in het bestaande Daimler Truck ...

AB Volvo publiceert Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020

De Volvo Group heeft vandaag het Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. In een jaar met veel uitdagingen slaagde de Volvo Group erin om een goede rendabiliteit te behalen en zijn financiële positie te versterken....

Volvo Group - vierde kwartaal en volledig jaar 2020

"In 2020 werden we door de wereldwijde pandemie met ongekende uitdagingen geconfronteerd. Samen met onze zakenpartners en leveranciers hebben we onze klanten in alle fasen van deze crisis ondersteund. We hebben enorm grote schommelingen in de ...