Nieuwe Volvo-bus wint Sustainable Bus Award op IAA

Volvo Buses heeft de Sustainable Bus Award 2019 gewonnen voor de nieuwe Volvo 9900 premium touringcar. De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie op de IAA, de toonaangevende beurs voor transport en mobiliteit in Hannover.
De Volvo Group was goed vertegenwoordigd op de beurs en, naast Volvo Buses, stelden ook Volvo Trucks, Renault Trucks en Volvo Financial Services hun voertuigen en diensten voor.
Sustainable Bus Award op IAA

De prijs voor Volvo Buses houdt rekening met de milieuprestaties en andere duurzaamheidsaspecten zoals veiligheid, comfort, geluidsniveau, recycleerbaarheid en de algemene milieuprestaties van de fabrikant.

“Het is een enorme eer om de Sustainable Bus Award 2019 te mogen ontvangen. De keuze van de winnaar laat zien dat de jury echt rekening heeft gehouden met het totaalplaatje”, zegt Ulf Magnusson, hoofd van Business Region Europe bij Volvo Buses.

Volvo Trucks lichtte zijn visie op toekomstige transportoplossingen toe tijdens de IAA. Een voorbeeld van een toekomstige transportoplossing is de Vera, een elektrisch autonoom voertuig dat op lange termijn een belangrijke aanvulling kan zijn op huidige voertuigen. Volvo Trucks stelde ook twee elektrische trucks voor, namelijk de Volvo FL Electric en de Volvo FE Electric, net als de aardgastrucks Volvo FM LNG en Volvo FH LNG.

Renault Trucks stelde in alle exclusiviteit zijn nieuwe 100% elektrische ZE-gamma voor in Hannover. Daarnaast toonde Renault Trucks ook voertuigen uit zijn Euro 6-gamma, samen met de recentste activiteiten op het vlak van onderzoek en ontwikkeling.

Volvo Financial Services liet klanten kennismaken met financiële oplossingen en was een goed geïntegreerde en zichtbare partner in de tentoonstellingsruimten van Volvo Buses, Volvo Trucks en Renault Trucks.

Gerelateerd nieuws

Uitdelen van gratis voedsel in Maleisië

Laat u inspireren door diverse projecten, met de steun van de Seizoensgift 2018, waarbij collega's wereldwijd betrokken zijn om welvaart te stimuleren. Een voorbeeld daarvan is Volvo Trucks Maleisië, dat een vrachtwagen gedoneerd heeft aan Kechara ...

Een toekomst van duurzamere oplossingen

De Volvo Group is baanbrekend op het gebied van connectiviteit. Met meer dan een miljoen verbonden middelen voor klanten wereldwijd verwerkt de Volvo Group een enorme hoeveelheid gegevens voor zijn klanten - gegevens die kunnen bijdragen aan een ...

Samen voor veiligheid

Veiligheid is altijd een focusgebied geweest voor de Volvo Group. Het zit in ons DNA en het is een natuurlijk onderdeel van onze toekomst. Eén miljoen geconnecteerde voertuigen voor klanten dragen bij aan onze toch al sterke basis en creëren ...