Volvo Group Venture Capital investeert in software voor autonome mobiliteit

Volvo Group Venture Capital AB heeft geïnvesteerd in Apex.AI, een toonaangevend softwarebedrijf in autonome mobiliteit. De investering zal de ontwikkeling van software met veiligheidscertificatie voor autonome systemen financieren.
1860x1050-apex-volvo

Apex.AI, een bedrijf uit Palo Alto, Californië, dat in 2017 werd opgericht, bouwt een versie van ROS (robotbesturingssysteem) voor de automobielsector, gevestigde opensourcesoftware die vaak wordt gebruikt in robotica en onderzoek naar autonome systemen. Met een veiligere en betrouwbaardere versie van ROS, die gecertificeerd zal worden volgens de functionele veiligheidsnorm ISO 26262, zorgt Apex.AI ervoor dat bedrijven hun autonome voertuigprojecten in productie te brengen.

“We zijn verheugd om te investeren in een bedrijf dat eenvoudigere ontwikkeling van systemen met veiligheidscertificatie mogelijk maakt”, zegt Anna Westerberg, waarnemend CEO van Volvo Group Venture Capital en SVP Volvo Group Connected Solutions.

“Apex.AI heeft een veelbelovend productaanbod met veel potentieel voor commerciële uitvoering van autonome systemen”, zegt Dan Tram, Investment Director van Volvo Group Venture Capital, gevestigd in Silicon Valley.  

De rol van Volvo Group Venture Capital is te investeren in innovatieve bedrijven die baanbrekend zijn op het vlak van servicegerichtheid en productdifferentiatie en de samenwerking tussen start-ups en de Volvo Group ondersteunen. 

Op basis van de trends die de toekomst van transport zullen vormgeven en de strategische prioriteiten van de Volvo Group focust Volvo Group Venture Capital vandaag op de volgende gebieden voor investering: autonome oplossingen, geconnecteerde diensten en elektromobiliteit. De investeringen gebeuren wereldwijd, met een focus op Europa en Noord-Amerika.


De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.


5 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Anna Abenius, Volvo Group Media Relations, +46 73-902 38 28 
volvogroup.com/press

 


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. De Volvo Group stelt bijna 105.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de verkoop van de Volvo Group ongeveer 38,1 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm. 

Work with us

Het laatste nieuws, vers van de pers

Abonnementendienst

  • Persberichten
  • Tussentijdse verslagen
  • Jaarverslagen
stayupdated form description
BEDANKT
Abonnement geactiveerd

Gerelateerd nieuws

De Volvo Group engageert zich voor het Science Based Targets-initiatief

De Volvo Group zet de volgende stap om het bedrijf aan te passen en klaar te stomen voor de toekomst, in lijn met de ambities van het Klimaatakkoord van Parijs. De ambitie is dat de Volvo Group uiterlijk in 2050 een emissieneutraal bedrijf zal zijn. ...

De Volvo Group lanceert een kader voor groene financiering

Volvo Group lanceert een kader voor groene financiering, voor de financiering van investeringen en projecten op het gebied van schoon transport. Het kader is geclassificeerd als Donkergroen door het Centrum voor Internationaal Klimaat- en ...

Gentse Volvo vrachtwagenfabriek gaat batterijpacks assembleren voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Group

Volvo Group voorziet al in elektrische medium vrachtwagens. De logische volgende stap is dan ook het zware gamma uitbreiden met elektrische Volvo vrachtwagens. Volvo Group besliste om de batterijpacks die hiervoor nodig zijn, zelf te gaan ...