Nils Jaeger benoemd tot President van Volvo Autonomous Solutions

Nils Jaeger, momenteel President Region EMEA, Volvo Financial Services, is benoemd tot President van Volvo Autonomous Solutions, de nieuwe business area van de Volvo Group. Hij zal rapporteren aan Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group, en zal lid zijn van het managementteam van de Group. 

1860x1050-vas-nils-jaeger

Nils Jaeger, geboren in 1969, is sinds 2014 President Region EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) van Volvo Financial Services. Voordat hij bij de Volvo Group kwam, bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij John Deere.  

Als President van Volvo Autonomous Solutions zal Nils Jaeger een nieuwe business area leiden die verantwoordelijk is voor het verder versnellen van de ontwikkeling, commercialisering en verkoop van autonome transportoplossingen van de Volvo Group. Autonome transportoplossingen, gebaseerd op technologieën voor zelfrijdende voertuigen en connectiviteit, zijn uitermate geschikt voor toepassingen waarbij grote hoeveelheden goederen en materiaal getransporteerd moeten worden langs vooraf gedefinieerde routes, in repetitieve stromen. In dergelijke situaties kunnen autonome transportoplossingen waarde creëren voor klanten door een bijdrage te leveren aan verbeterde flexibiliteit, leveringsprecisie en productiviteit.

“Nils Jaeger heeft uitgebreide ervaring met het werken met totaaloplossingen voor onze klanten. Het team van Volvo Autonomous Solutions zal aan de groeiende vraag voldoen en de best mogelijke oplossingen bieden aan klanten in segmenten zoals mijnbouw, havens en transport tussen logistieke centra, als aanvulling op de huidige producten en diensten”, zegt Martin Lundstedt. 

Volvo Autonomous Solutions vormt een nieuwe business area vanaf 1 januari 2020, wanneer Nils Jaeger de functie van President en Head of Solutions op zich neemt. Het aanwervingsproces voor zijn opvolger begint nu. 
 

20 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29. 


Deze informatie is informatie die AB Volvo (publ) verplicht is openbaar te maken in het kader van de EU-regelgeving betreffende marktmisbruik en aandelenmarkten. De informatie werd ingediend voor publicatie via het bureau van de bovenstaande contactpersoon, om 8.30 uur CET op 20 december 2019.


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transportoplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt 105.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop ongeveer SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

 

Work with us

Het laatste nieuws, vers van de pers

Abonnementendienst

  • Persberichten
  • Tussentijdse verslagen
  • Jaarverslagen
stayupdated form description
BEDANKT
Abonnement geactiveerd

Gerelateerd nieuws

De Volvo Group engageert zich voor het Science Based Targets-initiatief

De Volvo Group zet de volgende stap om het bedrijf aan te passen en klaar te stomen voor de toekomst, in lijn met de ambities van het Klimaatakkoord van Parijs. De ambitie is dat de Volvo Group uiterlijk in 2050 een emissieneutraal bedrijf zal zijn. ...

De Volvo Group lanceert een kader voor groene financiering

Volvo Group lanceert een kader voor groene financiering, voor de financiering van investeringen en projecten op het gebied van schoon transport. Het kader is geclassificeerd als Donkergroen door het Centrum voor Internationaal Klimaat- en ...

Gentse Volvo vrachtwagenfabriek gaat batterijpacks assembleren voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Group

Volvo Group voorziet al in elektrische medium vrachtwagens. De logische volgende stap is dan ook het zware gamma uitbreiden met elektrische Volvo vrachtwagens. Volvo Group besliste om de batterijpacks die hiervoor nodig zijn, zelf te gaan ...