CampX van Volvo Group geeft vorm aan de toekomst van de transportsector

De Volvo Group is van oudsher koploper bij het ontwikkelen en transformeren van de transportsector. De ambitie is dat de introductie van het innovatie- en samenwerkingsconcept CampX door Volvo Group dat vandaag wordt ingewijd, deze positie voor de toekomst zal behouden en versterken.
1860x1050-innovatie-campx-göteborg

"Met CampX door Volvo Group stimuleren we de overgang naar nieuwe baanbrekende bedrijfsmodellen en technologieën, met een focus op automatisering, elektromobiliteit en connectiviteit.

Bij CampX verkennen en versnellen we nieuwe ideeën met een ondernemende instelling. CampX maakt het mogelijk om een cultuuromslag tot stand te brengen in de hele Volvo Group en innovatie nog centraler te maken in wat we doen", zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group. 

De wereld staat momenteel voor een aantal grote uitdagingen. Nieuwe technologieën in combinatie met nieuwe bedrijfsmodellen kunnen een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving met minder verkeersopstoppingen en een betere bereikbaarheid. CampX biedt een perfecte omgeving om dit potentieel te benutten. Bovendien kan de Volvo Group zo de voorsprong behouden als een van de meest innovatieve bedrijven in de transportsector.

"We hebben 400 technische en zakelijke deskundigen op het gebied van automatisering, elektromobiliteit en connectiviteit bijeengebracht in CampX. Geselecteerde betrokkenen uit ons ecosysteem met partners worden uitgenodigd om samen met ons nieuwe ideeën te creëren en te testen in de laboratoria en werkplaatsen van de CampX-faciliteit. Daaronder bevinden zich klanten, bedrijven, academici, overheden, enzovoort", zegt Lars Stenqvist, CTO Volvo Group.

Vanaf de eerste dag wordt in CampX gewerkt aan spannende samenwerkingsprojecten van leveranciers, externe partners en start-ups. 

"We zien CampX als een plaats waar de Volvo Group en partners van elkaar kunnen profiteren en leren in een vertrouwde en innovatieve omgeving. We zijn erg enthousiast en verheugd dat we vandaag de deuren openen van onze eerste CampX, in Göteborg Zweden, waar we een oud fabrieksgebouw hebben omgebouwd tot een ultramodern inspirerend en aantrekkelijk innovatiecentrum", zegt Martin Lundstedt.

Bekijk de video: Dit is CampX

Lees meer over onze CampX 

Volg ons op Twitter: @volvogroup hashtag: #campxbyvolvo

28 maart 2018

Journalisten die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met: Claes Eliasson, Head of Media Relations, Volvo Group, +46 765 53 72 29

Voor meer informatie gaat u naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken circa 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.  

Form background image

Abonnementenservice

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release