Meer efficiëntie met connectiviteit

De wereld staat voor uitdagingen op het gebied van globalisering en verstedelijking. De vraag naar nog efficiënter transport van zowel personen als goederen stijgt. Wat efficiëntie betreft is beschikbaarheid van essentieel belang - en connectiviteit is een van de belangrijkste factoren om voertuigen en machines in bedrijf te houden.

Meer efficiëntie met connectiviteit

Gegevens van geconnecteerde voertuigen van klanten in combinatie met machineleren zorgen voor nog betere diensten voor beschikbaarheid. Zo biedt Renault Trucks bijvoorbeeld Excellence Predict, een oplossing die slijtage aan cruciale onderdelen voorspelt, onderhoud plant en reserveonderdelen vooraf bestelt. Andere mogelijke op gegevens gebaseerde oplossingen kunnen voertuigen zijn die verkeersinformatie met elkaar delen, of systemen voor vlootbeheer die routes in realtime optimaliseren.

Connectiviteit maakt het omgaan met complexe situaties mogelijk, maar het kan ook meer tastbare problemen oplossen. Een groot probleem in de transportwereld van vandaag is het tekort aan chauffeurs. Connectiviteitsgegevens in realtime en digitalisering bieden mogelijkheden om chauffeurs op een flexibelere manier te matchen met vrachtwagens en ladingen. De tijd van chauffeurs is waardevol. Manieren vinden om chauffeurs te delen of flexibele opstellingen bieden die aangepast zijn aan hun individuele behoeften, kan leiden tot een grotere beschikbaarheid van chauffeurs.

Meer productiviteit is essentieel voor transport- en bouwbedrijven. Het benutten van het volledige potentieel van voertuigen en machines levert zowel meer productiviteit als een betere ecologische voetafdruk op. Een voorbeeld daarvan is het boordsysteem CareTrack, waarmee klanten efficiëntie van de lading, het aantal cycli en overbelastingspercentages kunnen controleren.

Het lijdt geen twijfel dat connectiviteit de efficiëntie zal verhogen. Andere mogelijke geconnecteerde oplossingen om de productiviteit in het bedrijf van onze klanten te verhogen, kunnen voertuigen zijn die verkeersinformatie met elkaar delen, of systemen voor vlootbeheer die routes in realtime optimaliseren.

Gerelateerd nieuws

Uitdelen van gratis voedsel in Maleisië

Laat u inspireren door diverse projecten, met de steun van de Seizoensgift 2018, waarbij collega's wereldwijd betrokken zijn om welvaart te stimuleren. Een voorbeeld daarvan is Volvo Trucks Maleisië, dat een vrachtwagen gedoneerd heeft aan Kechara ...

Een toekomst van duurzamere oplossingen

De Volvo Group is baanbrekend op het gebied van connectiviteit. Met meer dan een miljoen verbonden middelen voor klanten wereldwijd verwerkt de Volvo Group een enorme hoeveelheid gegevens voor zijn klanten - gegevens die kunnen bijdragen aan een ...

Samen voor veiligheid

Veiligheid is altijd een focusgebied geweest voor de Volvo Group. Het zit in ons DNA en het is een natuurlijk onderdeel van onze toekomst. Eén miljoen geconnecteerde voertuigen voor klanten dragen bij aan onze toch al sterke basis en creëren ...