Volvo Trucks start productie weer op

De fabrieken van Volvo Trucks in België en Zweden, die sinds half maart zijn gesloten, starten momenteel langzaam weer op met inachtneming van maatregelen om de gezondheid en veiligheid van werknemers te beschermen.

Volvo Trucks start productie weer op

Belangrijke zorgen bij de geleidelijke start van de productie blijven het orderboek, de leverancierscapaciteit en de lokale regelgeving inzake sociale afstand om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Werkplaatsen open
Tijdens de uitbraak van het coronavirus is Volvo Trucks erin geslaagd vrijwel al zijn werkplaatsen wereldwijd open te houden voor onderhoud en herstelling. Ook in België bleven de meeste garages toegankelijk voor klanten. De Europese productie moest echter halverwege maart worden gesloten toen de wereldwijde toeleveringsketen werd verstoord.

Productie Gent hervat
Sinds maandag 27 april wordt de productie geleidelijk hervat in de Gentse fabriek in België. De veiligheid van de werknemers staat voorop. De fabriek heeft onderzocht hoe zij de verschillende werkposten zo kan inrichten dat medewerkers voldoende afstand houden. Er komen plexi-vensters waar dat mogelijk is en er wordt alcoholgel aangeboden. Het personeel wordt ook geïnformeerd over hoe de verspreiding van het virus op de werkvloer tegen te gaan. Alle maatregelen worden uitgevoerd in strikte naleving van de voorschriften om de veiligheid van al het personeel te waarborgen.

"De Corona-crisis laat eens te meer zien hoe belangrijk transport is voor ons dagelijkse leven. Vrachtwagenchauffeurs, techniekers en transporteurs hebben heldhaftige inspanningen geleverd tijdens deze crisis en het is onze taak om hen te helpen hun werk te blijven voortzetten", verklaart Peter Himpe, Vice President Volvo Trucks Belux.

U kunt er op vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen? Neem dan contact met ons op en we zullen uw gegevens verwijderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Volvo Trucks: Karen Schulpzand, tel. +32 2 4825354, e-mail
karen.schulpzand@volvo.com
Volvo Trucks Gent: Vera Bostijn, tel. +32 475350888, e-mail vera [dot] bostijn [at] volvo [dot] com

 

Fotomateriaal en films voor de pers zijn beschikbaar via de foto- en filmgalerij voor Volvo Trucks op http://images.volvotrucks.com

Gerelateerd nieuws

Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseren oprichting van joint venture voor brandstofcellen: cellcentric

Göteborg, Zweden / Stuttgart, Duitsland – Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseerden vandaag de eerder aangekondigde joint venture voor brandstofcellen. De Volvo Group heeft 50 procent van de partnerschapsbelangen in het bestaande Daimler Truck ...

AB Volvo publiceert Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020

De Volvo Group heeft vandaag het Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. In een jaar met veel uitdagingen slaagde de Volvo Group erin om een goede rendabiliteit te behalen en zijn financiële positie te versterken....

Volvo Group - vierde kwartaal en volledig jaar 2020

"In 2020 werden we door de wereldwijde pandemie met ongekende uitdagingen geconfronteerd. Samen met onze zakenpartners en leveranciers hebben we onze klanten in alle fasen van deze crisis ondersteund. We hebben enorm grote schommelingen in de ...