De Volvo Group lanceert een kader voor groene financiering

Volvo Group lanceert een kader voor groene financiering, voor de financiering van investeringen en projecten op het gebied van schoon transport. Het kader is geclassificeerd als Donkergroen door het Centrum voor Internationaal Klimaat- en Milieuonderzoek (CICERO Shades of Green).
1860x1050-news-common-volvo-sign

Voor meer informatie over hoe de Volvo Group de transport- en infrastructuursector transformeert met duurzamere oplossingen, kunt u vandaag de uitzending van de kapitaalmarktdag bekijken om 14.00-16.30 uur CET

“Duurzaamheid zit in ons DNA, variërend van veiligheid, bedrijfsvoering, inkoop, duurzaamheid en kwaliteit van onze producten tot constante verbeteringen in het brandstofverbruik van onze voertuigen en machines. We hebben een holistische kijk op duurzaamheid en zijn zeer verheugd te laten zien dat we deze transitie met elk onderdeel van onze organisatie ondersteunen”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Dankzij het kader kan de Volvo Group groene obligaties en andere groene financiële instrumenten uitgeven en kan het bedrijf in aanmerking komende projecten en activa identificeren, selecteren, beheren en rapporteren in overeenstemming met de Groene Obligatiebeginselen van de International Capital Market Association.

Het kader voor groene financiering is onderworpen aan een onafhankelijke externe beoordeling door CICERO Shades of Green, die het kader voor groene financiering heeft geclassificeerd als Donkergroen - hun hoogste niveau. Het kader zal worden gebruikt voor financiering via bijvoorbeeld groene obligaties, groene handelspapieren en groene leningen. De middelen zullen gereserveerd worden voor projecten op het gebied van bijvoorbeeld onderzoek en ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen, machines en motoren zonder uitlaatemissies. Het geld zal ook door Volvo Financial Services gebruikt worden om groene leningen aan te bieden aan klanten die elektrische producten van de Group kopen.

“Het kader voor groene financiering is gelanceerd als manier om te erkennen dat de schuldenmarkt een belangrijke rol zal spelen bij het bereiken van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs door middelen te kanaliseren naar projecten die een grote impact zullen hebben op het verminderen van de CO2-uitstoot”, zegt Jan Ytterberg, CFO van de Volvo Group.

Het kader en de Second Opinion van CICERO Shade of Green vindt u hier.

 

5 november 2020
 

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met
Claes Eliasson, Media Relations Volvo Group, +46 76 553 72 29

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/investors

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2019 bedroeg de nettoverkoop ongeveer SEK 432 miljard (EUR 40,5 miljard). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Work with us

Het laatste nieuws, vers van de pers

Abonnementendienst

  • Persberichten
  • Tussentijdse verslagen
  • Jaarverslagen
stayupdated form description
BEDANKT
Abonnement geactiveerd

Gerelateerd nieuws

Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseren oprichting van joint venture voor brandstofcellen: cellcentric

Göteborg, Zweden / Stuttgart, Duitsland – Daimler Truck AG en de Volvo Group finaliseerden vandaag de eerder aangekondigde joint venture voor brandstofcellen. De Volvo Group heeft 50 procent van de partnerschapsbelangen in het bestaande Daimler Truck ...

AB Volvo publiceert Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020

De Volvo Group heeft vandaag het Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. In een jaar met veel uitdagingen slaagde de Volvo Group erin om een goede rendabiliteit te behalen en zijn financiële positie te versterken....

Volvo Group - vierde kwartaal en volledig jaar 2020

"In 2020 werden we door de wereldwijde pandemie met ongekende uitdagingen geconfronteerd. Samen met onze zakenpartners en leveranciers hebben we onze klanten in alle fasen van deze crisis ondersteund. We hebben enorm grote schommelingen in de ...