De branche van de toekomst vormgeven

John Heckman is een technicus die een mondiale organisatie op het gebied van productietechnologie leidt. Omdat de technologie continu in beweging is, betekent dit dat we voortdurend innovatief moeten zijn in het opzetten van moderne fabrieken ter ondersteuning van nieuwe producten en diensten.

De branche van de toekomst vormgeven

John Heckman is Manufacturing Technology Manager op de fabriek van de Volvo Group in Lehigh Valley, Pennsylvania, VS. Hij is manager voor een nieuwe, mondiale organisatie en coördineert en deelt de beste werkwijzen voor het ontwikkelen van de branche van de toekomst.

"Het is een interessante uitdaging, ik vind het vooral leuk dat ik ´mijn nek moet uitsteken´ om te kijken naar nieuwe technologieën, deze te bestuderen, en om nieuwe te ontwikkelen", zegt John.

De uitdaging om zowel nieuwe processen voor lopende projecten te ontwikkelen als tegelijkertijd toekomstige methoden voor de assemblage en het testen te vinden, vormt de sleutel voor John's passie voor productietechnologie.

"Ik heb daardoor meer vrijheid in mijn werk en ik draag bij aan het veiligstellen van de toekomst van het bedrijf", zegt hij.

Binnen de Volvo Group is 'Continuous Improvement' een hoeksteen, iedereen wordt aangemoedigd nieuwe manieren van werken aan te dragen in hun dagelijkse werk. Wat volgens John een succesfactor is om vooruit te komen.

"De bottom-upstructuur is de juiste methode; het product wordt elke dag gebouwd. De operators en het management van onze fabrieken kennen onze successen en mankementen in ontwerp, productie en proces beter dan wie dan ook. Elk klein idee kan een groot verschil uitmaken.”

En aangezien de technologie en producten voortdurend worden bijgesteld vindt John het belangrijk de beste werkwijzen te delen.

“Samen zijn we slimmer. We hebben een diepgaande kennis en expertise omdat we een van de grootste brancheorganisaties zijn", zegt John.
"Ik wilde altijd al bij het winnende team zitten, en dat ben ik nu volgens mij bij de Volvo Group."

Gerelateerd nieuws

Bouwen aan een cultuur van groei, vertrouwen en samenwerking

Geweldige ideeën moeten in vruchtbare grond worden geplant en niet in een bureaulade belanden. Dat is het idee van het Innovation Center bij CampX. In zekere zin is het Center de essentie van waar CampX allemaal om draait - het samenbrengen van ...

AI wordt mobiel

Het is tegenwoordig moeilijk om een populairder modewoord te vinden dan kunstmatige intelligentie, AI. Deze technologie is de afgelopen jaren gewoon geëxplodeerd en de automobielindustrie stimuleert vooruitgang. Zelfrijdende voertuigen zijn geen ...

Een voertuig trainen

Autonome voertuigen zullen binnenkort ingeburgerd zijn op onze wegen. Naarmate voertuigen overgaan van autonome functies, zoals rijstrookbewaking en noodremsystemen, naar zelfrijdend verkeer, moeten ze steeds 'slimmer' worden, dus moet de ...