Maak kennis met Gunnel Eriksson

Hoe denken de klanten erover? Het is de taak van Gunnel Eriksson deze vraag te beantwoorden.
Gunnel Eriksson

Gunnel Eriksson

In de functie van Manager Market en Customer Intelligence bij Volvo Trucks werkt ze met drie verschillende soorten enquêtes om de behoeften en wensen van truckklanten te begrijpen.

"We analyseren de manier waarop klanten onze merken ervaren, hoe tevreden ze zijn met de dealers en werkplaatsen, en daarboven hanteren we een inkoopbarometer om de toekomstige vraag te beoordelen", legt ze uit.

Veel mensen zijn geïnteresseerd in de resultaten die Gunnel Eriksson verkrijgt.

De onderzoeken met afbeeldingen geven de percepties van klanten van de merken in de Volvo Group aan in vergelijking met die van diens concurrenten. De inkoopbarometer vormt de basis van de productieplanning, terwijl de klanttevredenheidsonderzoeken, zoals het grote Retail Excellence (REX), worden gebruikt in het werken aan de kwaliteit bij dealers en werkplaatsen.

"Het is niet alleen een kwestie van onderzoeken. Het omvat ook het opsporen van fouten en het corrigeren ervan", legt Gunnel Eriksson uit.

Dus wat is het allerbelangrijkst voor klanten? Het antwoord kan verschillen in de loop der tijd en tussen markten, maar drie gebieden vallen op, volgens Gunnel Eriksson.

"Ontvangst, uptime (beschikbaarheid) en kwaliteit krijgen de hoogste ranking. Alle drie deze gebieden zijn afhankelijk van de vaardigheden en betrokkenheid van individuele medewerkers."

Naam: Gunnel Eriksson
Opleiding: University of Gothenburg, Bachelor of Science in Business Administration and Economics, met een major in Marketing
Functie: Manager Market en Customer Intelligence
Organisatie: Volvo Trucks
Plaats: Göteborg, Zweden

Gerelateerd nieuws

Bouwen aan een cultuur van groei, vertrouwen en samenwerking

Geweldige ideeën moeten in vruchtbare grond worden geplant en niet in een bureaulade belanden. Dat is het idee van het Innovation Center bij CampX. In zekere zin is het Center de essentie van waar CampX allemaal om draait - het samenbrengen van ...

AI wordt mobiel

Het is tegenwoordig moeilijk om een populairder modewoord te vinden dan kunstmatige intelligentie, AI. Deze technologie is de afgelopen jaren gewoon geëxplodeerd en de automobielindustrie stimuleert vooruitgang. Zelfrijdende voertuigen zijn geen ...

Een voertuig trainen

Autonome voertuigen zullen binnenkort ingeburgerd zijn op onze wegen. Naarmate voertuigen overgaan van autonome functies, zoals rijstrookbewaking en noodremsystemen, naar zelfrijdend verkeer, moeten ze steeds 'slimmer' worden, dus moet de ...