Het is prachtig om ervaringen te kunnen uitwisselen

Via Volvo Group University kreeg Márcio de mogelijkheid projectmanagers uit andere gebieden te ontmoeten. Hij legt uit hoe een bedrijfsuniversiteit een verschil kan uitmaken.

Márcio M. Soares

Márcio M. Soares

Als Chief Project Manager in Sales en Marketing heeft Márcio M. Soares zelden de mogelijkheid te communiceren met projectmanagers uit andere gebieden, zoals bijvoorbeeld de afdelingen op het gebied van engineering. "Ik kreeg de kans deel te nemen aan een training in Risk Management, aangeboden door de Volvo Group University", legt hij uit. "Het uitwisselen van ervaringen tussen projectmanagers uit verschillende gebieden van de Volvo Group was zonder twijfel van grote waarde iedereen die aan de cursus deelnam."

Márcio werkt binnen de organisatie Sales & Marketing bij Volvo Construction Equipment in Curitiba, Brazilië. In zijn dagelijkse routine werkt hij samen met het team Process & IT, en is hij verantwoordelijk voor het initiëren, plannen, uitvoeren, controleren en afronden van processen in bedrijfsstrategische projecten.  

"Hoewel men er in het algemeen over eens is dat effectief risicobeheer een sleutelfactor is in een succesvol project, is het geen sinecure om het in praktijk te brengen", zegt hij. "De technieken en ervaringen die de instructeur met ons deelde, hielpen me te visualiseren hoe de theorie over risicobeheer effectief kan worden toegepast in acties, in mijn dagelijkse routine als projectmanager."

Hij vervolgt: "Vergeleken met cursussen die worden aangeboden door reguliere universiteiten, biedt een cursus die wordt aangeboden door een bedrijfsuniversiteit, de mogelijkheid de theorie uit boeken te halen en te bespreken uit het oogpunt van je dagelijkse uitdagingen. De cursussen die worden aangeboden door de Volvo Group University geven je prachtmogelijkheden om samen te werken met en te leren van je collega's van andere afdelingen, naast dat je toegang krijgt tot de allernieuwste inzichten. Laat leermogelijkheden niet aan u voorbijgaan!"

Voor- en achternaam: Márcio Morelli Soares
Functie: Project Manager
Plaats: Curitiba, Brazilië
Organisatie: Volvo Group IT - Shared IT Services
Opleiding: Master of Science in Production and Systems Engineering, MBA in Project Management

Gerelateerd nieuws

Bouwen aan een cultuur van groei, vertrouwen en samenwerking

Geweldige ideeën moeten in vruchtbare grond worden geplant en niet in een bureaulade belanden. Dat is het idee van het Innovation Center bij CampX. In zekere zin is het Center de essentie van waar CampX allemaal om draait - het samenbrengen van ...

AI wordt mobiel

Het is tegenwoordig moeilijk om een populairder modewoord te vinden dan kunstmatige intelligentie, AI. Deze technologie is de afgelopen jaren gewoon geëxplodeerd en de automobielindustrie stimuleert vooruitgang. Zelfrijdende voertuigen zijn geen ...

Een voertuig trainen

Autonome voertuigen zullen binnenkort ingeburgerd zijn op onze wegen. Naarmate voertuigen overgaan van autonome functies, zoals rijstrookbewaking en noodremsystemen, naar zelfrijdend verkeer, moeten ze steeds 'slimmer' worden, dus moet de ...