Maak kennis met Martin Barle

De functie van Martin Barle omvat van alles, van lievelingsoom tot het optreden als reisleider.

Martin Barle

Hij is hoofd van het graduate-programma van de Volvo Group, en zijn taak is ervoor te zorgen dat de stagiairs de best mogelijke ervaring krijgen bij het bedrijf.
"Ze zijn de toekomst van Volvo en het is belangrijk om ze in de groep te houden", zegt hij.

Bij de meest recente gelegenheid meldden zich 6.000 mensen aan voor het internationale afstudeerprogramma van de Volvo Group. Aan zo´n 30 werd een plaats toegekend, die rechtstreeks naar een vaste baan in de Group leidt.

"Ze hebben allemaal geweldige profielen en ik ben onder de indruk van hun kennisniveau. Het programma is een uitstekende mogelijkheid voor de Group om zeer getalenteerde mensen aan te trekken", legt Martin Barle uit.

Na zijn studie Human Resources Management, werkte hij enkele jaren als wervingsspecialist en manager op het gebied van advies en werving. Werken bij de Volvo Group sprak hem aan omdat hij is gesteld op de waarden van het bedrijf.

"Het is een gastvrije organisatie waar zaken als gelijkheid en diversiteit echt serieus worden genomen. Dat vind ik belangrijk", zegt hij.

Een ander voordeel van de Volvo Group is dat het werk wereldwijd is. Dit is iets dat Martin Barle al kon ervaren toen hij nog maar een paar weken in zijn functie werkzaam was.

"Ik maakte een studiereis naar India met een van de graduate-groepen. Het was enerverend om in het diepe te worden gegooid, en gelukkig kreeg ik veel hulp van de plaatselijke werknemers van de Group. Het is echt bijzonder om in zo'n internationale omgeving te werken. Ik begin de dag met contact op te nemen met mensen in Japan, en ik sluit af met gesprekken met mijn collega's in de VS", zegt hij.

Een vereiste voor de functie, volgens Martin Barle, is een nieuwsgierige aard en een interesse in mensen. Hij legt uit hoe dankbaar het is om te werken met alle stagiairs. Hij ziet zichzelf ook als iemand waartegen de managers die verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van stagiairs ideeën kunnen uiten.

"De mentoren spelen een belangrijke rol bij het ervoor zorgen dat de stagiairs goede vooruitgang boeken en bij het bedrijf blijven. Mijn taak is om de managers te ondersteunen, zodat ze zo effectief mogelijke kunnen werken", legt hij uit.

Naam: Martin Barle

Opleiding: Graad in Human Resources, Universiteit van Lund

Functie: Hoofd van het internationale graduate-programma van de Group

Organisatie: HR Services, Volvo Group

Standplaats: Göteborg, Zweden

Gerelateerd nieuws

Bouwen aan een cultuur van groei, vertrouwen en samenwerking

Geweldige ideeën moeten in vruchtbare grond worden geplant en niet in een bureaulade belanden. Dat is het idee van het Innovation Center bij CampX. In zekere zin is het Center de essentie van waar CampX allemaal om draait - het samenbrengen van ...

AI wordt mobiel

Het is tegenwoordig moeilijk om een populairder modewoord te vinden dan kunstmatige intelligentie, AI. Deze technologie is de afgelopen jaren gewoon geëxplodeerd en de automobielindustrie stimuleert vooruitgang. Zelfrijdende voertuigen zijn geen ...

Een voertuig trainen

Autonome voertuigen zullen binnenkort ingeburgerd zijn op onze wegen. Naarmate voertuigen overgaan van autonome functies, zoals rijstrookbewaking en noodremsystemen, naar zelfrijdend verkeer, moeten ze steeds 'slimmer' worden, dus moet de ...