Maak kennis met Tiffany Cheng

De dag dat Tiffany Cheng bij Volvo Group ging werken, begon ze ook aan een reis waarbij ze een van haar dromen kon waarmaken. "Ik ben geboren en opgegroeid in China, maar droomde er al jaren van om in een westers land te werken. Toen Volvo me de baan aanbood die ik nu heb, kwam deze droom uit."

Tiffany Cheng

Tiffany Cheng

Tiffany kwam in contact met Volvo toen ze bij een van de beste reclamebureaus van China werkte. "Volvo viel zeker op tussen al mijn klanten, en ik vond dat dit een bedrijf was waar ik deel van wilde uitmaken", zegt ze.

De overgang naar Volvo vond plaats in 2010, en nu is zij Global Director of Internal Communications op het hoofdkantoor van Volvo Construction Equipment in Brussel. In deze functie is Tiffany ervoor verantwoordelijk dat de communicatiestrategie naar de medewerkers is afgestemd op de bedrijfsstrategie.

"Mijn taak is ervoor te zorgen dat de richting of veranderingen die het bedrijf doorvoert, goed worden begrepen door alle werknemers, om hun medewerking en betrokkenheid te winnen voor het behalen van bedrijfsresultaten van topklasse."

De functie omvat ook het ondersteunen en coachen van managers, om begrip en betrokkenheid van medewerkers te krijgen die veranderingen in gedrag en opstelling stimuleren.

Deel uitmaken van een wereldwijd bedrijf met meer dan 100.000 werknemers maakt samenwerking tot onderdeel van het dagelijks werk. "Samenwerking met anderen is niet alleen belangrijk om goed werk te leveren, maar ook om van elkaar te leren en onszelf te verbeteren. Bij Volvo Group hebben we waarschijnlijk een van de beste communicatiesystemen, waardoor we gemakkelijk de juiste mensen kunnen vinden en contact kunnen leggen met anderen", zegt ze.

De verhuizing naar Brussel heeft in meer dan één opzicht veel betekend voor Tiffany.

"Ik heb me enorm ontwikkeld op dit mondiale hoofdkantoor; de beste manier om te leren is te worden omringd door slimme en ervaren mensen. Ik werk dagelijks met het topmanagementteam en met collega's van meer dan 20 nationaliteiten. Ik heb zoveel van hen geleerd."

Zelfs op persoonlijk niveau bleek ik met deze zet de jackpot te hebben gewonnen.

"Ik kwam hier als alleenstaande, nu ben ik gelukkig getrouwd met mijn Belgische echtgenoot. Al het bovenstaande zou niet zijn gebeurd als ik niet de gelegenheid en het vertrouwen had gekregen dat Volvo Group mij schonk."

Naam: Tiffany Cheng
Opleiding: Bachelor of Art
Functie: Global Director of Internal Communications
Organisatie:
Volvo Construction Equipment
Plaats: Brussel, België

Gerelateerd nieuws

Bouwen aan een cultuur van groei, vertrouwen en samenwerking

Geweldige ideeën moeten in vruchtbare grond worden geplant en niet in een bureaulade belanden. Dat is het idee van het Innovation Center bij CampX. In zekere zin is het Center de essentie van waar CampX allemaal om draait - het samenbrengen van ...

AI wordt mobiel

Het is tegenwoordig moeilijk om een populairder modewoord te vinden dan kunstmatige intelligentie, AI. Deze technologie is de afgelopen jaren gewoon geëxplodeerd en de automobielindustrie stimuleert vooruitgang. Zelfrijdende voertuigen zijn geen ...

Een voertuig trainen

Autonome voertuigen zullen binnenkort ingeburgerd zijn op onze wegen. Naarmate voertuigen overgaan van autonome functies, zoals rijstrookbewaking en noodremsystemen, naar zelfrijdend verkeer, moeten ze steeds 'slimmer' worden, dus moet de ...