Maak kennis met Ulrika Jacobsson

Het werk van Ulrika Jacobsson is gericht op het creëren van een dialoog tussen managers en werknemers. "Ik ondersteun de managers in leiderschap en betrokkenheid van de werknemers. Ik houd de meningen over en houdingen ten opzichte van onze waarden en bedrijfscultuur in de gaten. Allemaal om de teams te versterken en de motivatie van mensen op het werk te vergroten", legt ze uit.

Ulrika Jacobsson

Ulrika Jacobsson

De basis van Ulrika's werk wordt gevormd door de jaarlijkse attitude-enquête van de Group, VGAS. Ze analyseert de resultaten en gebruikt deze als basis voor haar werk met de verschillende groepen.

"Veel van de focus ligt op het stellen van vragen en luisteren naar wat mensen te zeggen hebben", zegt ze.

Ulrika vindt dat ze de mooiste baan van de Group heeft. Ze zegt dat de combinatie van ontmoetingen met werknemers van over de hele wereld in verschillende bedrijfsgebieden, en de resultaten zien van haar werk onovertrefbaar is.

"De respons is fantastisch. Er gebeuren dingen in de groepen als ze gaan praten over onze waarden, onze visie en onze doelen. Dit geeft een enorme impuls en bevordert een gevoel van betrokkenheid", zegt ze en ze is van mening dat dit van essentieel belang is in de zware concurrentie van tegenwoordig.

"De wereld verandert snel en we moeten het bijbenen. Zonder betrokken medewerkers gaat het gewoon niet lukken", merkt ze op.

Vaak zijn het de werkgroepen en teams die contact opnemen met Ulrika voor haar ondersteuning en hulp om vooruitgang te boeken. Soms is zij echter degene die het initiatief neemt om contact op te nemen met de groepen.

Ulrika is van mening dat een van de flinke uitdagingen in haar werk schuilt in het grote, complexe bedrijf dat de Volvo Group is, dat zich kenmerkt door diens verschillende culturen, markten en activiteiten.

"Ik ga soms wel een beetje te snel. Maar geen enkele groep is gelijk. Er zijn geen eenvoudige oplossingen en daardoor is het in feite allemaal zo uitdagend", zegt ze.

Ulrika begon in 2006 bij de Volvo Group, en haar eerdere functies omvatten teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en werving, voordat ze op de afdeling HR van de Volvo Group en de afdeling Culture and Organization Development begon.

Naam: Ulrika Jacobsson
Opleiding: Master of Science, Business Administration, University of Gothenburg
Functie: Director Employee Engagement en VGAS Strategy
Organisatie: Group HR, Culture and Organisation Development
Plaats: Göteborg

Gerelateerd nieuws

Bouwen aan een cultuur van groei, vertrouwen en samenwerking

Geweldige ideeën moeten in vruchtbare grond worden geplant en niet in een bureaulade belanden. Dat is het idee van het Innovation Center bij CampX. In zekere zin is het Center de essentie van waar CampX allemaal om draait - het samenbrengen van ...

AI wordt mobiel

Het is tegenwoordig moeilijk om een populairder modewoord te vinden dan kunstmatige intelligentie, AI. Deze technologie is de afgelopen jaren gewoon geëxplodeerd en de automobielindustrie stimuleert vooruitgang. Zelfrijdende voertuigen zijn geen ...

Een voertuig trainen

Autonome voertuigen zullen binnenkort ingeburgerd zijn op onze wegen. Naarmate voertuigen overgaan van autonome functies, zoals rijstrookbewaking en noodremsystemen, naar zelfrijdend verkeer, moeten ze steeds 'slimmer' worden, dus moet de ...